Δημιουργικό βάψιμο τοίχων

Η πιο οικονομική λύση ανανέωσης χώρου

Ελαιοχρωματισμός σαλονιού - Δημιουργικό βάψιμο - mural.gr - Αττική
Η ανανέωση των τοίχων του σπιτιού σας ή του επαγγελματικού σας χώρου μπορεί να δώσει έναν εντελώς διαφορετικό αέρα στην καθημερινότητά σας. Μεταμορφώνει έναν χώρο σε ελάχιστο χρόνο, έχει χαμηλό κόστος και τα περιθώρια πειραματισμού είναι ατέλειωτα. Όπως ακριβώς είναι και η φαντασία σας. Με τον όρο «δημιουργικό βάψιμο» ονομάζουμε όλες εκείνες τις ενέργειες που δεν περιλαμβάνουν εξορισμού ζωγραφική, αλλά εστιάζουν σε βασικές τεχνοτροπίες, σε διχρωμίες ή σε απλούς  ελαιοχρωματισμούς. Οι ελαιοχρωματισμοί φαίνονται εύκολοι, αλλά τις περισσότερες φορές καταλήγουν να γίνουν πονοκέφαλος, προκαλούν άγχος και θέλουν πολύ καθάρισμα. Γιατί να το περάσετε μόνοι σας και να χάσετε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο που θα μπορούσατε να περάσετε με την οικογένεια σας σε εκείνες τις εξωτερικές δραστηριότητες που αναβάλλετε τόσο καιρό ή παράλληλα με τις εργασίες να κάνετε εκείνες τις βαριές δουλειές που δε λέτε να ξεκινήσετε;
Ελαιοχρωματισμοί Αττική - Δημιουργικό βάψιμο τοίχων - mural.gr
Δημιουργικό βάψιμο - Ελαιοχρωματισμοί Αττική - mural.gr

Στο mural.gr αναλαμβάνουμε ελαιοχρωματισμούς εσωτερικών χώρων, όπως κατοικίες, γραφεία και επιχειρήσεις. Χρησιμοποιούμε φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και φροντίζουμε να αφήνουμε τον χώρο σας καθαρό και περιποιημένο.

Παρακάτω, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα υλικά, την κοστολόγηση και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να κλείσετε ένα δωρεάν ραντεβού αξιολόγησης του έργου που έχετε κατά νου. 

Αυτή τη στιγμή, στο mural.gr αναλαμβάνουμε έργα στην Αττική και δεν αναλαμβάνουμε ελαιοχρωματισμούς προσόψεων κτιρίων. Επιφυλασσόμαστε, φυσικά, για το μέλλον, καθώς είμαστε μία νέα επιχείρηση που μεγαλώνει και αναπτύσσεται όσο περνάει ο καιρός.

Γιατί δημιουργικό βάψιμο τοίχων

1.

Γρήγορο

Ένας απλός ελαιοχρωματισμός κρατάει πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με μια τοιχογραφία ή μια δύσκολη τεχνοτροπία. Φυσικά, αν ο τοίχος θέλει φτιάξιμο ή το χρώμα είναι σκούρο ο χρόνος αυξάνεται.

2.

Οικονομικό

Το κόστος του δημιουργικού βαψίματος τοίχων είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με μία τοιχογραφία ή μια τεχνοτροπία και μπορεί να προσφέρει άμεσα ανανέωση στον χώρο σας.

3.

Αποτελεσματικό

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και το απολαμβάνετε σχεδόν από την πρώτη μέρα. Οι τοίχοι που ανανεώνονται και καθαρίζονται δίνουν την αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας στον χώρο.

4.

Εύκολες αλλαγές

Οι περισσότεροι στην Αττική ζούμε σε ενοίκιο, άρα είναι σημαντικό να μπορούμε να επαναφέρουμε τους τοίχους εύκολα στην κατάσταση που τους παραλάβαμε.

Συχνές ερωτήσεις για το δημιουργικό βάψιμο τοίχων

Τι υλικά χρησιμοποιούμε;

Για το δημιουργικό βάψιμο τοίχων εσωτερικών χώρων χρησιμοποιούμε επώνυμα οικολογικά χρώματα, υδατοδιαλυτά, που δε μυρίζουν και δεν είναι τοξικά. Με έναν απλό ολοήμερο εξαερισμό, οι περισσότεροι μένετε κανονικά στο σπίτι χωρίς καμία ενόχληση. Σε βρεφικά δωμάτια, υπάρχει η επιλογή να χρησιμοποιηθούν χρώματα κιμωλίας για τοίχους, για ακόμη πιο φιλικό προς το μωρό σας αποτέλεσμα. 

 

Πώς κοστολογούμε το δημιουργικό βάψιμο τοίχων;

Όπως κοστολογούνε όλοι οι ελαιοχρωματιστές... με το μέτρο! Οι τιμές ξεκινάνε από 5€ / τ.μ. και μπορούν να φτάσουν τα 20€ / τ.μ.. Οι τιμές αυτές είναι τελικές και περιλαμβάνουν το ΦΠΑ και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Η διαφοροποίηση στο κόστος αφορά στα «χέρια» που χρειάζεται η κάθε επιφάνεια, στην κατάσταση του τοίχου, στο ύψος του, αλλά και στο αν περιλαμβάνονται αφηρημένα σχέδια ή όχι.

 

Τι πρέπει να κάνετε πριν το βάψιμο;

Ιδανικά, θα ήταν καλό να έχετε τραβήξει τα έπιπλα, να τα καλύψετε με το ειδικό νάιλον καλά και να έχετε σκουπίσει τους τοίχους καλά με ένα πανάκι ή με ένα Swiffer (αν έχετε εκείνο με το κοντάρι για τα πατώματα, θα σας σώσει!). Φυσικά, αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, θα τα κάνουμε εμείς. Μην ανησυχείτε για τίποτα. Έχετε μπλέξει με επαγγελματίες! Τέλος, καλό είναι να απομακρύνετε μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα από τον χώρο κατά τη διάρκεια των εργασιών, έτσι ώστε να αποφύγουμε ζημιές και τραυματισμούς, ειδικά αν χρειαστεί να δουλεύουμε σε σκάλα.

 

Τι πρέπει να κάνετε μετά το βάψιμο;

Τίποτα! Εντάξει, όχι και τίποτα, αλλά όχι και πολλά. Θα αφήσουμε τον χώρο σας περιποιημένο και καθαρό, ώστε να μπορέσετε να επανέλθετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες αμέσως. Αν οι εργασίες πρέπει να συνεχιστούν και την επόμενη ημέρα, θα φροντίσουμε να μαζέψουμε όσα χρειαζόμαστε σε μία γωνία, για να νιώθετε όσο πιο άνετα γίνεται! Μόλις φύγουμε, αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά για 2-3 ώρες ακόμη (ή όσο νομίζετε πως χρειάζεται) μέχρι να στεγνώσει εντελώς το χρώμα και αποφύγετε για κάποιες ώρες να ακουμπάτε τους φρεσκοβαμμένους τοίχους. Αερίστε και πάλι την επόμενη ημέρα.

 

Δημιουργικό βάψιμο τοίχων από το mural.gr

Οι ελαιοχρωματισμοί και το δημιουργικό βάψιμο τοίχων για πολλούς από εσάς είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα, ειδικά όταν μπαίνετε στο νέο σας σπίτι γεμάτοι ενθουσιασμένοι. Αλλά τι γίνεται όταν αφήνετε ένα σπίτι και πρέπει να το παραδώσετε βαμμένο; Εκεί, η πίκρα του αποχωρισμού, ο ενθουσιασμός (ή η απογοήτευση) για το νέο σας σπίτι κάνουν το βάψιμο του παλιού μια σκληρή αγγαρεία. Εκεί, είναι που χρειάζεστε κάποιον να κάνει τη δουλειά για εσάς (εμάς ντε)!

Πέραν αυτού όμως, είστε κι εσείς που ανοίγετε νέα επιχείρηση και έχετε ένα σκασμό δουλειές, εσείς που.. δεν πιάνουν τα χέρια σας (sorry), αλλά κι εσείς που απλώς δεν έχετε καθόλου χρόνο για βαψίματα, αλλά λαχταράτε μια ανανέωση.

Για όλους εσάς, λοιπόν, είμαστε εμείς εδώ. Στο mural.gr που δε χάσαμε ποτέ τον ενθουσιασμό μας να βάψουμε ένα ακόμη δωμάτιο, να ζωγραφίσουμε ένα ακόμη τοίχο και να ανανεώσουμε άλλο ένα διαμέρισμα από την αρχή. Εμείς που έχουμε τη χαρά να κάνουμε αυτό που αγαπάμε επάγγελμα και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό! 

Υ.Γ. Φέρνουμε και κουλουράκια κάθε πρωί για κέρασμα. Περιλαμβάνονται στην τιμή 😉

Έχετε μία ιδέα;

Είναι μία τοιχογραφία