Τοιχογραφίες εκπαιδευτικών χώρων

Εμπνεύστε την αγάπη για τη μάθηση και τη δημιουργικότητα

τοιχογραφία-εκπαιδευτικού χώρου-ΚΔΑΠ-Ζωγράφου

Όλα τα παιδιά θέλουν να βρίσκονται σε χώρους με χρώματα και εικόνες, καθώς τους φτιάχνουν τη διάθεση. Ταυτόχρονα, ενισχύεται η φαντασία τους που τα βοηθά να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους: Μια ικανότητα που συμβάλλει αποδεδειγμένα στην αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων και την εφευρετικότητα. Ένας τρόπος για να το πετύχετε είναι με τις τοιχογραφίες εκπαιδευτικών χώρων.

Οι περισσότεροι από εμάς μεγαλώσαμε με ένα συγκεκριμένο μοτίβο μάθησης, σε ένα αυστηρό και πολλές φορές αποστειρωμένο πλαίσιο. Οι εποχές όμως αλλάζουν και η διδακτική διαδικασία εξελίσσεται, βελτιώνεται και γίνεται πιο συμπεριληπτική. Κατεβαίνει στο ύψος των παιδιών και αφουγκράζεται τις δικές τους ανάγκες.

Τοιχογραφίες εκπαιδευτικών χώρων - Active Babies Νο5 - mural.gr
mural-gr-τοιχογραφία-σε-ΚΔΑΠ | Τοιχογραφίες εκπαιδευτικών χώρων

Οι εσωτερικοί χώροι των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων, των κέντρων μελέτης, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και γενικότερα όλοι οι εκπαιδευτικοί χώροι μπορούν πολύ εύκολα να αναβαθμιστούν! Πώς; Με τη δημιουργία τοιχογραφιών που εμπνέουν στα παιδιά την αγάπη για τη μάθηση και τη δημιουργικότητα. 

Στο mural.gr θέλουμε να βοηθήσουμε κάθε εκπαιδευτικό χώρο να αποκτήσει τη δική του μοναδική ταυτότητα. Επεξεργαζόμαστε τις ανάγκες σας, ακούμε με προσοχή τις ιδέες σας και μαζί βρίσκουμε την καλύτερη λύση στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς! 

Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε την αγάπη μας για τις τοιχογραφίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όμως το mural.gr είναι μικράκι ακόμη! Όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει, αναπτύσσεται και προσθέτει δημιουργικά άτομα στο δυναμικό του. Σύντομα θα εξυπηρετούμε περισσότερες περιοχές, προς το παρόν, όμως, θα μας βρείτε μόνο σε περιοχές της Αττικής!

Γιατί να επιλέξετε τοιχογραφίες εκπαιδευτικών χώρων

1.

Όμορφο περιβάλλον

Οι τοιχογραφίες εκπαιδευτικών χώρων δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για τους μαθητές σας! Ένας όμορφος και ευχάριστος χώρος βοηθά τα παιδιά να μη βλέπουν τη μάθηση ως αγγαρεία, αλλά ως μια διαδικασία δημιουργική και διασκεδαστική. Αν το περιβάλλον κεντρίζει το ενδιαφέρον και την όρεξη των παιδιών για γνώση, θα έχετε χαρούμενους μαθητές και ικανοποιημένους γονείς!

2.

Δημιουργικότητα

Πώς να ζητήσουμε από ένα παιδί να αφήσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του ελεύθερη, όταν ο περιβάλλων χώρος ακολουθεί τον μινιμαλισμό των λευκών άδειων τοίχων; Οι τοιχογραφίες με διάφορα σχέδια και patterns το βοηθούν να αναπτύξει δεξιότητες, όπως η παρατηρητικότητα, η εκφραστικότητα και η εφευρετικότητα. Ας εμπνεύσουμε, λοιπόν, τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο.

3.

Πλεονέκτημα

Ένας περιποιημένος χώρος, με ζωγραφιές, χαρούμενα χρώματα, σχέδια, αγαπημένους ήρωες και έργα εμπνευσμένα από τις επιστήμες, τις τέχνες και τον αθλητισμό εντυπωσιάζουν τόσο τα παιδιά, όσο και στους γονείς τους. Σε εκείνους, δηλαδή, που θα πάρουν την απόφαση να εμπιστευτούν σε σας την εκπαίδευση και τη φροντίδα των παιδιών τους και θα σας προτείνουν και σε άλλους!

4.

Ενίσχυση μάθησης

Τα παιδιά αντλούν έμπνευση μέσα από την καθημερινότητά τους. Τους δημιουργούνται απορίες και αμέσως προσπαθούν να τις λύσουν και να μάθουν περισσότερα. Εκμεταλλευτείτε αυτήν την τάση των παιδιών και ελάτε να δημιουργήσουμε τοιχογραφίες με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τη φύση, τα ζώα, τις επιστήμες, το διάστημα, τη γεωγραφία, τις τέχνες, την ιστορία του τόπου και του κόσμου μας!

Συχνές ερωτήσεις για τοιχογραφίες εκπαιδευτικών χώρων

Τι υλικά χρησιμοποιούμε;

Για τις τοιχογραφίες εκπαιδευτικών χώρων χρησιμοποιούμε επώνυμα οικολογικά χρώματα, υδατοδιαλυτά, άοσμα και μη τοξικά. Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν χρώματα κιμωλίας που είναι ακόμα πιο φιλικά για παιδιά και βρέφη και συνιστώνται για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 

Αν η τοιχογραφία γίνει σε εξωτερικό χώρο, τότε χρησιμοποιούμε χρώματα ειδικά για εξωτερικούς χώρους, τα οποία είναι ανθεκτικά και δεν αλλοιώνονται με τις καιρικές συνθήκες. Τέλος, όταν κρίνεται απαραίτητο, περνάμε την τοιχογραφία με ειδικό βερνίκι, το οποίο κλειδώνει το αποτέλεσμα για ακόμη περισσότερη μακροζωία.

 

Πώς κοστολογούμε μια παιδική τοιχογραφία;

Θέλουμε οι τοιχογραφίες εκπαιδευτικών χώρων να μην είναι πολυτέλεια που μόνο τα μεγάλα εκπαιδευτικά κέντρα μπορούν να αποκτήσουν, αλλά να αποτελούν δυνατότητα για κάθε μικρή επιχείρηση που καθημερινά φροντίζει δεκάδες παιδιά σε κάθε γειτονιά! Γι' αυτό φροντίζουμε να διατηρούμε χαμηλά τις τιμές μας, ώστε να μεταμορφώσουν όλοι τον χώρο τους σε πηγή μάθησης και δημιουργικότητας!

 

Οι τιμές ξεκινάνε από 50€ / τ.μ. (για απλά σχέδια) και μπορούν να ξεπεράσουν τα 200€ / τ.μ. (όταν έχουμε περίπλοκα σχέδια ή σχέδια με πάρα πολλές λεπτομέρειες). Οι τιμές αυτές είναι τελικές και περιλαμβάνουν το ΦΠΑ, όπως και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. 

 

Η διαφοροποίηση στο κόστος αφορά πάντα στη λεπτομέρεια που χρειάζεται η κάθε τοιχογραφία, την κατάσταση του τοίχου, το ύψος του, αλλά και στο αν χρησιμοποιηθούν απλά οικολογικά χρώματα τοίχου ή χρώματα κιμωλίας, που ανεβάζουν το κόστος.

 

Τι πρέπει να κάνετε πριν την τοιχογραφία;

Πριν από κάθε τοιχογραφία θα πρέπει να έχετε απομακρύνει τα έπιπλα που βρίσκονται κοντά στον συγκεκριμένο τοίχο και να τα έχετε σκεπάσει με ειδικό νάιλον, ώστε να είναι απόλυτα προστατευμένα (αν δεν έχετε, θα φέρουμε εμείς). Έπειτα, θα ήταν καλό να έχετε καθαρίσει τους τοίχους με ένα πανάκι ή με ένα Swiffer (αν έχετε εκείνο με το κοντάρι για τα πατώματα, θα σας σώσει!). Εννοείται πως θα έχετε και τη δική μας βοήθεια όπου μας χρειαστείτε, αν δεν προλάβετε να τα κάνετε όλα!

 

Επιπλέον, θα πρέπει ο τοίχος να μην έχει μεγάλες φθορές. Ένα στοκάρισμα σε καμιά παλιά τρύπα από καρφί μπορούμε να το κάνουμε, αλλά για σοβαρότερες φθορές θα πρέπει να καλέσετε εσείς - ή να φέρουμε εμείς - κάποιον τεχνίτη.

 

Τι πρέπει να κάνετε μετά την τοιχογραφία;

Εσεις; Σχεδόν τίποτα! Φροντίζουμε να αφήνουμε πάντα τον χώρο καθαρό και τακτοποιημένο, ώστε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας εργασίες. Σε περίπτωση που θα χρειαστούμε πολλές μέρες, θα μαζέψουμε τα χρώματα και τα εργαλεία μας σε μια γωνία, για να μη σας εμποδίζουν.


Αν πρόκειται για τοιχογραφία εσωτερικού χώρου, μόλις φύγουμε αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά όλη μέρα (ή όσο νομίζετε πως χρειάζεται) μέχρι να στεγνώσει εντελώς το χρώμα (στην αφή είναι στεγνό μετά από μία ώρα περίπου - σε περιόδους που δεν έχει υγρασία, ενώ στεγνώνει σε βάθος μετά από 3-4 ώρες). Ωστόσο, αποφύγετε για κάποιες ώρες να ακουμπάτε τους φρεσκοβαμμένους τοίχους. Αερίστε καλά τον χώρο και πάλι την επόμενη ημέρα.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και τις τοιχογραφίες εξωτερικού χώρου. Είναι σημαντικό να αφήσετε μια ημέρα την τοιχογραφία να στεγνώσει πλήρως και έπειτα μπορείτε να την ακουμπήσετε άφοβα.

 

Τοιχογραφίες εκπαιδευτικών χώρων από το mural.gr

Οι τοιχογραφίες εκπαιδευτικών χώρων απευθύνονται σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, σχολεία και φροντιστήρια. Σε όλους τους χώρους, δηλαδή, που μπορεί να πάει ένα παιδί για να μάθει κάτι ή να περάσει δημιουργικά τον χώρο του. Στο mural.gr δημιουργούμε χώρους που ο μικρός μας εαυτός θα ανυπομονούσε να πάει! 

Επίσης, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, εκτός από το λειτούργημα που εκτελούν, είναι και επιχειρήσεις που θέλουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Ένας τρόπος για να το καταφέρουν αυτό είναι να προσφέρουν όμορφους και προσεγμένους χώρους εκπαίδευσης στους μαθητές κάθε ηλικίας (ακόμη και τα εκπαιδευτήρια ενηλίκων χρειάζονται τη φαντασία και το χρώμα). Αν θέλετε και εσείς να προσφέρετε αυτό το κάτι παραπάνω, η ομάδα μας σας βοηθά να το πραγματοποιήσετε! 

Όπως αναφέραμε και στα παιδικά δωμάτια, τα χαμόγελα των παιδιών είναι ό,τι καλύτερο παίρνουμε ως αντάλλαγμα των κόπων μας. Αυτό μας γεμίζει και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Να προσφέρουμε στα παιδιά χώρους που μπορούν να εμπνευστούν, να μάθουν και να δημιουργήσουν! 

Έχετε μία ιδέα;

Είναι μία τοιχογραφία