Τοιχογραφίες εξωτερικών χώρων

Βάλτε χρώμα στο γκρι της πόλης μας!

Τοιχογραφία εξωτερικού χώρου Botanical αυλή - mural.gr - 2

Για πολλές, πολλούς και πολλά από εμάς το μπαλκόνι και ο κήπος είναι το δεύτερο σαλόνι μας. Εκεί καλωσορίζουμε τους φίλους μας, εκεί περνάμε τα όμορφα καλοκαιρινά βράδια και εκεί χαλαρώνουμε με το πρωινό μας καφεδάκι. Όπως ακριβώς το σαλόνι σας εκφράζει την προσωπικότητα και την αισθητική σας, αυτό ακριβώς θέλετε να αποπνέουν και οι εξωτερικοί σας τοίχοι.

Οι τάσεις έχουν αλλάξει και έχουν φέρει μαζί τους νέες ιδέες! Εδώ και χρόνια έχουμε αποχωριστεί τους μονότονους εξωτερικούς τοίχους και έχουμε υποδεχτεί τους νέους, τους πολύχρωμους και τους μοναδικούς. Πολύχρωμος τοίχος με ασπρόμαυρο pattern; Ουδέτερος τοίχος με ένα botanical σχέδιο; Οι ιδέες είναι άπειρες και η επιλογή στο χέρι σας!

mural-gr-τοιχογραφίες-εξωτερικών-χώρων
mural-gr-τοιχογραφίες-σε-εξωτερικούς-χώρους

Η ομάδα του mural.gr σας βοηθά να δημιουργήσετε κάτι πρωτότυπο και μοναδικό, που σίγουρα φίλοι, συγγενείς και περαστικοί θα ζηλέψουν. 

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα υλικά, την κοστολόγηση και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν και μετά την τοιχογραφία. Κλείστε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού αξιολόγησης του έργου που έχετε κατά νου και λάβετε άμεσα προσφορά.

Αυτή τη στιγμή, στο mural.gr αναλαμβάνουμε έργα μόνο στην Αττική. Επιφυλασσόμαστε, φυσικά, για το μέλλον, καθώς είμαστε μία νέα επιχείρηση που μεγαλώνει και αναπτύσσεται όσο περνάει ο καιρός.

Γιατί να επιλέξετε τοιχογραφίες εξωτερικών χώρων

1.

Ανανέωση

Μετατρέψτε εύκολα και γρήγορα τον εξωτερικό σας χώρο σε έναν βοτανικό κήπο ή φτιάξτε ένα μοντέρνο doodle-design, που είναι hot εδώ και χρόνια και δε λέει να φύγει από την επικαιρότητα.

2.

Δημιουργικότητα

Όταν βλέπετε κάθε μέρα ένα έργο τέχνης αντί για έναν λευκό τοίχο, αυξάνεται και η δική σας δημιουργοκότητα. Μπορούμε να κάνουμε αφηρημένα σχέδια, για να τα αλλάζετε εύκολα και συχνά!

3.

Πρωτοτυπία

Πρωτοτυπήστε αληθινά με μία custom τοιχογραφία, που θα έχει αποκλειστικά τα στοιχεία που αγαπάτε. Τα αγαπημένα σας χρώματα, το αγαπημένο σας ζώο, το αγαπημένο σας σχήμα ή φυτό.

4.

Ταυτότητα

Η ανάγκη να ξεχωρίσουμε μέσα από τη διακόσμηση του σπιτιού μας είναι ίσως η πιο hot τάση του interior design. Ντύστε τους τοίχους με τη δική σας ταυτότητα, αναδεικνύοντάς την.

Συχνές ερωτήσεις για τοιχογραφίες εξωτερικών χώρων

Τι υλικά χρησιμοποιούμε;

Για τις τοιχογραφίες εξωτερικών χώρων χρησιμοποιούμε επώνυμα οικολογικά χρώματα, ειδικά για εξωτερικούς χώρους, τα οποία είναι ανθεκτικά και δεν αλλοιώνονται με τις καιρικές συνθήκες. Φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε πάντα τα καλύτερα προιόντα, ώστε να έχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επίσης, όπου αυτό είναι απαραίτητο, περνάμε την τοιχογραφία μια στρώση ειδικού βερνικιού, το οποίο κλειδώνει το αποτέλεσμα και το κρατάει ανθεκτικό. Σε πολύ απαιτητικές επιφάνειες χρησιμοποιούμε και αστάρι πριν το χρώμα, για να είναι πλήρως εξασφαλισμένη η επένδυσή σας.

 

Πώς κοστολογούμε μια τοιχογραφία εξωτερικού χώρου;

Στόχος μας είναι να διατηρούμε όσο πιο χαμηλά γίνεται τις τιμές μας, για να μπορεί ο καθένας να ανανεώσει τον χώρο του, όπως ακριβώς επιθυμεί. Οι τιμές ξεκινάνε από 50€ / τ.μ. (για απλά σχέδια) και μπορούν να ξεπεράσουν τα 200€ / τ.μ. (όταν έχουμε περίπλοκα σχέδια ή σχέδια με πολλές λεπτομέρειες). Οι τιμές αυτές είναι τελικές και περιλαμβάνουν το ΦΠΑ, όπως και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Η διαφοροποίηση στο κόστος αφορά πάντα στη λεπτομέρεια που χρειάζεται η κάθε τοιχογραφία, στην κατάσταση του τοίχου, στο ύψος του, αλλά και στο αν χρησιμοποιηθούν επιπλέον υλικά όπως το αστάρι και το βερνίκι.

 

Τι πρέπει να κάνετε πριν την τοιχογραφία;

Πριν από την τοιχογραφία είναι σημαντικό ο τοίχος να είναι λείος, χωρίς φθορές ή ρωγμές (εντάξει τώρα, μια σπατουλιά στόκο ξέρουμε να την περνάμε, αλλά ως εκεί 😅). Σε περίπτωση που υπάρχουν φθορές θα πρέπει να διορθωθούν πριν ξεκινήσει ο σχεδιασμός της τοιχογραφίας. Αναλαμβάνουμε να φέρουμε δικό μας έμπιστο τεχνίτη, αλλά μπορείτε να φέρετε και δικό σας ή να επισκευάσετε τον τοίχο μόνοι σας, αν πιάνουν τα χέρια σας. Επιπλέον, θα ήταν καλό να έχετε πλύνει τον τοίχο, αν έχει λάσπες, κουτσουλιές, αράχνες κ.λπ. Αν δεν έχετε χρόνο, φυσικά, αναλαμβάνουμε εμείς το καθάρισμα.

 

Τι πρέπει να κάνετε μετά την τοιχογραφία;

Τίποτα το ιδιαίτερο! Φροντίζουμε να αφήνουμε πάντα τον χώρο καθαρό και έτοιμο για χρήση. Αν οι εργασίες πρέπει να συνεχιστούν και την επόμενη ημέρα, θα φροντίσουμε να μαζέψουμε όσα χρειαζόμαστε σε μια γωνία, για να νιώθετε όσο πιο άνετα γίνεται! Βέβαια, είναι σημαντικό να αφήσετε μια ημέρα την τοιχογραφία να στεγνώσει πλήρως (χρειάζεται πολύ λιγότερο, αλλά συνιστούμε μια ημέρα για να είμαστε σίγουρες) και έπειτα μπορείτε να την ακουμπήσετε κανονικά και να διακοσμήσετε τον τοίχο όπως θέλετε.

 

Τοιχογραφίες εξωτερικών χώρων από το mural.gr

Ψάχνετε ιδέες διακόσμησης μπαλκονιού, αυλής, κήπου ή βεράντας; Μήπως αναζητάτε τρόπους να διορθώσετε τους άχαρους τοίχους στην αποθηκούλα του κήπου; Stop scrolling! Μας βρήκατε και σας βρήκαμε!

Στο mural.gr τρελαινόμαστε να δίνουμε νέα πνοή σε παλιούς χώρους, σε αντισυμβατικούς χώρους και σε τοίχους που είναι καταδικασμένοι να μένουν λευκοί, ανίαροι και παρατημένοι, όπως αυτός ο τοίχος πίσω από το υπόστεγο (εκεί που έχετε το barbeque λέμε).  Γιατί να έχετε μια μικρή αυλή – αποθήκη που χρησιμοποιείται μόνο έτσι: «Θα το αφήσω προς το παρόν εδώ κι αυτό και βλέπουμε»; ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και φιλόξενο μέρος για εσάς και τους φίλους σας;

Αν έχετε πολλές ιδέες, αλλά δεν μπορείτε να τις βάλετε ακόμα σε τάξη, επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε σε αυτό το ξεσκαρτάρισμα. Θα σας προτείνουμε ιδέες για τοιχογραφίες εξωτερικών χώρων και, φυσικά, θα βρούμε μαζί το κατάλληλο σχέδιο για εσάς!

Έχετε μία ιδέα;

Είναι μία τοιχογραφία