Τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων

Δημιουργούμε πολύχρωμους χώρους ζεστασιάς και γαλήνης

Τοιχογραφία εσωτερικού χώρου Ελπίδα | mural.gr

Είμαστε η γενιά που εκτίμησε πολύ τον μινιμαλισμό, λάτρεψε τους λευκούς τοίχους, ενίοτε και τους γκρι, και προσπάθησε να αφήσει στο παρελθόν την εξτραβαγκάντ διακόσμηση των γενιών που μας μεγάλωσαν. Με τις καραντίνες, τα σπίτια μας έγιναν το επίκεντρο όλης της ζωής μας και η λευκότητα της gallery στους τοίχους άρχισε να γίνεται κουραστική και μονότονη. 

Έκτοτε, πολλά έχουν αλλάξει. Όλοι μας έχουμε αλλάξει. Μαζί με μας, άλλαξαν και οι χώροι μας: Οι εργασιακοί χώροι, τα σπίτια και οι επιχειρήσεις μας. Έχουμε σταματήσει να προσαρμοζόμαστε στα μέτρα της μόδας, αλλά προσαρμόζουμε τις εκάστοτε τάσεις στα δικά μας μέτρα. Το σπίτι είναι το μέρος στο οποίο νιώθουμε και δημιουργούμε. Γιατί να μην είναι μοναδικό;

Τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων | Τοιχογραφία κρεβατοκάμαρας | mural.gr
mural - μεταποίηση πόρτας αντί για τοιχογραφία - Τοιχογραφίες στην Αττική

Για να δημιουργείτε μοναδικές και όμορφες αναμνήσεις, στο mural.gr σας ενθαρρύνουμε να γεμίσετε με χρώμα την καθημερινότητά σας, με τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων που έχουν κάτι από εσάς!

Προσφέρουμε οικονομικά προσιτές λύσεις, προσαρμοσμένες στο δικό σας γούστο και τις ανάγκες του χώρου σας. Από ένα απλό, αφηρημένο, γεωμετρικό σχέδιο μέχρι μια παραμυθένια σύνθεση με πολλές λεπτομέρειες, ζωντανεύουμε την ιδέα στο όραμά σας, της δίνουμε σχήμα, χρώμα, μέχρι και υφή!

Παρακάτω, θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα υλικά, την κοστολόγηση και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν και μετά την τοιχογραφία. Κλείστε σήμερα ένα δωρεάν ραντεβού αξιολόγησης του έργου που έχετε κατά νου και λάβετε άμεσα προσφορά.

Αυτή τη στιγμή, στο mural.gr αναλαμβάνουμε έργα μόνο στην Αττική. Επιφυλασσόμαστε, φυσικά, για το άμεσο μέλλον, καθώς είμαστε μία νέα επιχείρηση που μεγαλώνει και αναπτύσσεται όσο περνάει ο καιρός.

Γιατί να επιλέξετε τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων

1.

Δημιουργικότητα

Οι τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων κάνουν τη ζωή σας πιο δημιουργική, γεμάτη χρώματα και φαντασία. Ένας κενός χώρος μεταμορφώνεται σε μια μαγική γωνιά, η οποία σας εμπνέει σας γεμίζει θετική ενέργεια. Είναι και το τέλειο σημείο για εκπληκτικές selfies.

2.

Προοπτική

Σε μικρούς χώρους μια τοιχογραφία με φωτεινά χρώματα κάνει τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος, ειδικά αν δοθεί προοπτική. Από την άλλη, αν ο χώρος σας είναι μεγάλος με πολλά κενά σημεία, τότε μια τοιχογραφία συμπληρώνει ομοιόμορφα τον χώρο.

3.

Εναλλακτική

Οι τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων είναι μια καλή εναλλακτική στις ταπετσαρίες και τα αυτοκόλλητα τοίχου, που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στους τοίχους. Δημιουργείς το σχέδιο, όπως ακριβως το έχεις φανταστεί στην επιφάνεια που έχεις επιλέξει, χωρίς ρίσκο φθορών.

4.

Statement

Στο σπίτι μας νιώθουμε άνετα και είμαστε πραγματικά ο εαυτός μας. Γι' αυτόν τον λόγο, ο χώρος μας αναβαθμίζεται όταν αντανακλά τη δική μας προσωπικότητα. Με μια τοιχογραφία που αντιπροσωπεύει στο 100% τη δική σας αισθητική, φτιάχνετε τον δικό σας statement χώρο και μοναδικές αναμνήσεις!

Συχνές ερωτήσεις για τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων

Τι υλικά χρησιμοποιούμε;

Για τις τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων χρησιμοποιούμε επώνυμα οικολογικά χρώματα, υδατοδιαλυτά, που δε μυρίζουν και δεν είναι τοξικά. Με έναν καλό ολοήμερο εξαερισμό, ο χώρος είναι έτοιμος. Φυσικά, υπάρχει πάντα και η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν χρώματα κιμωλίας, ειδικά αν έχετε κατοικίδια, παιδιά ή βρέφη με αλλεργίες και ευαισθησίες, για ένα ακόμα πιο φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο αποτέλεσμα. 

 

Πώς κοστολογούμε τις τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων;

Προσπαθούμε να κρατάμε χαμηλά τις τιμές μας, έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να απολαύσει έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό χώρο. Οι τιμές ξεκινάνε από 50€ / τ.μ. (για απλά σχέδια) και μπορούν να ξεπεράσουν τα 200€ / τ.μ. (όταν έχουμε περίπλοκα σχέδια ή σχέδια με πολλές λεπτομέρειες). Οι τιμές αυτές είναι τελικές και περιλαμβάνουν το ΦΠΑ, όπως και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Η διαφοροποίηση στο κόστος αφορά πάντα στη λεπτομέρεια και τον χρόνο που απαιτεί η κάθε τοιχογραφία, στην κατάσταση του τοίχου, στο ύψος του, αλλά και στο αν χρησιμοποιηθούν απλά οικολογικά χρώματα τοίχου ή χρώματα κιμωλίας, που ανεβάζουν το κόστος.

Τι πρέπει να κάνετε πριν μια τοιχογραφία εσωτερικών χώρων;

Ιδανικά, θα ήταν καλό να έχετε απομακρύνει τα έπιπλα που βρίσκονται στο σημείο της τοιχογραφίας και να τα καλύψετε με το ειδικό νάιλον. Επίσης, προτείνεται να έχετε σκουπίσει τους τοίχους με ένα πανάκι ή με ένα Swiffer (αν έχετε εκείνο με το κοντάρι για τα πατώματα, θα σας σώσει!). Επιπλέον, προτείνουμε να έχετε πάρει από τον χώρο αντικείμενα που θα σας χρειαστούν εκείνο το χρονικό διάστημα (φορτιστές, βιβλία, τηλεχειριστήρια), ώστε να να μην τα ψάχνετε κάτω από νάιλον, εφημερίδες κ.λπ. Φυσικά, αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, θα σας βοηθήσουμε εμείς. Μην ανησυχείτε για τίποτα. Έχετε μπλέξει με επαγγελματίες! 

 

Τέλος, συνίσταται να απομακρύνετε παιδιά και κατοικίδια από το δωμάτιο κατά τη διάρκεια των εργασιών, έτσι ώστε να αποφύγουμε ζημιές και τραυματισμούς, ειδικά αν χρειαστεί να δουλεύουμε σε σκάλα. Αν φυσικά θέλουν να παρακολουθούν τη διαδικασία, δε θα τους στερήσουμε τη χαρά, αρκεί να κάθονται σε απόσταση, για να αποφύγουμε απρόοπτα!

Τι πρέπει να κάνετε μετά τις τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων

Σχεδόν τίποτα! Θα αφήσουμε τον χώρο σας περιποιημένο και καθαρό, ώστε να μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε άμεσα μέσα στην καθημερινότητά σας. Αν οι εργασίες πρέπει να συνεχιστούν και την επόμενη ημέρα, θα φροντίσουμε να μαζέψουμε όσα χρειαζόμαστε σε μια γωνία, για να νιώθετε όσο πιο άνετα γίνεται! Μόλις φύγουμε, αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά όλη μέρα (ή όσο νομίζετε πώς χρειάζεται) μέχρι να στεγνώσει εντελώς το χρώμα (στην αφή είναι στεγνό μετά από μία ώρα περίπου - σε περιόδους που δεν έχει υγρασία, ενώ στεγνώνει σε βάθος μετά από 3-4 ώρες). Ωστόσο, αποφύγετε για κάποιες ώρες να ακουμπάτε τους φρεσκοβαμμένους τοίχους για να είμαστε εντελώς ασφαλείς. Αερίστε καλά τον χώρο και πάλι την επόμενη ημέρα.

Θέλω να φτιάξετε ένα custom σχέδιο. Γίνεται;

Φυσικά και μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα custom σχέδιο για τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων από την αρχή. Για να ξεκινήσει η διαδικασία απαιτείται προκαταβολή, καθώς ο χρόνος σχεδιασμού είναι αρκετός.

Τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων από το mural.gr

Οι τοιχογραφίες εσωτερικών χώρων είναι ένας όμορφος τρόπος να ανανεώσετε πλήρως και οικονομικά το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή ακόμα και την κουζίνα σας (Ναι, γίνεται και αυτό και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία!). Το χρωστάτε σε εκείνον τον τοίχο που στέκεται άχαρος, άδειος και λευκός γιατί δεν έχετε αποφασίσει ακόμα τι του λείπει!

Οι τοιχογραφίες δεν είναι απλώς άλλο ένα έργο τέχνης, αλλά η προσωπικότητά σας, το στιλ και η διάθεση σας, το vibe του σπιτιού που λέμε! Και γιατί να περιοριστούμε μόνο σε τοίχους; Τόσος ελεύθερος – και μεταξύ μας βαρετός – χώρος υπάρχει μέσα σε ένα σπίτι. Μια παλιά λευκή πόρτα με τζάμι, ένα αδιάφορο φύλλο ντουλάπας που δεν κλείνει καλά, ακόμα και ένα ντουλάπι στην κουζίνα. Αφού μπορούμε να τα ζωντανέψουμε και να δώσουμε στον χώρο μια νέα πνοή, γιατί να μην το κάνουμε;

Για όλους αυτούς τους άδειους  χώρους, υπάρχουμε εμείς, το mural.gr, και έχουμε την χαρά να κάνουμε επάγγελμα αυτό που μας γεμίζει! Μοιραστείτε την ιδέα σας μαζί μας ή ελάτε να τη σχεδιάσουμε σε ένα εντελώς custom design, για να βάλουμε και το σκυλάκι ή τη γατούλα σας μέσα ή εκείνο το κουνελάκι που είχατε ως παιδιά μαζί με τη χελωνίτσα. Ελάτε να δώσουμε ξανά στον χώρο σας λίγη από εκείνη την χαρά την ανακάλυψης, που κάπως με την ενηλικίωση φαίνεται να χάσαμε!

Υ.Γ. Και επειδή μας αρέσει πολύ να προσφέρουμε, φέρνουμε πάντα κουλουράκια! Είναι κέρασμα 😉

Έχετε μία ιδέα;

Είναι μία τοιχογραφία