FAQs για τοιχογραφίες

FAQs για τοιχογραφίες

Οι απαντήσεις μας στις πιο συχνές ερωτήσεις σας

1. Οι τοιχογραφίες μπορούν να γίνουν μόνο άνοιξη και καλοκαίρι;

Οι τοιχογραφίες, όπως γενικά το βάψιμο, είναι καλό να γίνονται όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές και η υγρασία στην ατμόσφαιρα λιγότερη. Όμως, το φθινόπωρο και ο χειμώνας δεν είναι απαγορευτικές περίοδοι για τοιχογραφίες, ειδικά εσωτερικών χώρων, μιας και ζούμε στην Ελλάδα (ειδικά όσοι μένουμε κεντρική και νότια Ελλάδα).

 

Οι τεχνολογίες των χρωμάτων, πλέον, έχουν αναπτυχθεί αρκετά και τα χρώματα στεγνώνουν σχεδόν αμέσως, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία τόσο στους δημιουργούς, όσο και στους ιδιοκτήτες. Οπότε, αν σκέφτεστε να προτιμήσετε μια τοιχογραφία για την διακόσμηση του τοίχου σας, μη σας ανησυχεί ο κακός καιρός.

 

Φυσικά, να διευκρινίσουμε πως αυτό δεν ισχύει για τις τοιχογραφίες σε εξωτερικούς χώρους. Οι εξωτερικοί χώροι, είναι επιρρεπείς σε υγρασία και βροχές. Θα πρέπει να προτιμηθούν περίοδοι του χρόνου που δεν υπάρχουν βροχές – για περιοχές της Αττικής θα προτείναμε Απρίλιο με Νοέμβριο χονδρικά! Μόλις, όμως, ολοκληρωθούν και βερνικωθούν οι εξωτερικές τοιχογραφίες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όσα μπουρίνια κι αν μας φέρει το τροπικό μας - πλέον - κλίμα!

2. Οι τοιχογραφίες καλύπτονται εύκολα;

Μια τοιχογραφία μπορεί να καλυφθεί εύκολα με ένα χέρι αστάρι και χρώματα που προσφέρουν καλή κάλυψη ΚΑΙ μπορούμε να το αναλάβουμε μόλις χρειαστεί. Προσφέρουμε προσιτές τιμές «εξαφάνισης τοιχογραφιών» (ειδικά αν τις έχουμε κάνει εμείς - όσο και αν μας πονέσει) που μπορούν να κάνουν μια τοιχογραφία δελεαστική ακόμη και για ενοικιαζόμενες κατοικίες.

 

Ανανεώστε τον χώρο σας χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν προστριβές με ιδιοκτήτες, όταν αλλάξετε κατοικία. Χωρίς να έχετε επενδύσει μεγάλο χρηματικό ποσό, προσφέρετε ένα ονειρεμένο χώρο σε όσους αγαπάτε, αλλά και στον ίδιο σας τον εαυτό.

3. Τοιχογραφίες και μυρωδιές χρωμάτων

Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι τεχνολογίες των χρωμάτων πλέον έχουν αλλάξει. Τα περισσότερα χρώματα είναι υδατοδιαλυτά, άοσμα και στεγνώνουν αμέσως. Με έναν καλό αερισμό λίγων ωρών, το δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί την ίδια μέρα και καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών. Δε χρειάζεται να ξεβολευτείτε καθόλου – ή σχεδόν καθόλου!

 

Μπορούμε να βρούμε μαζί την ιδανική λύση, ώστε να προκληθεί όσο το δυνατόν λιγότερη αναστάτωση αναλόγως των αναγκών σας!

 

Φυσικά, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να βαφτούν και να ζωγραφιστούν οι χώροι με χρώματα κιμωλίας για τοίχους, για ακόμη πιο οικολογικό και φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον αποτέλεσμα, τα οποία είναι ελληνικά χρώματα από ανθρώπους που γνωρίζουμε, σεβόμαστε και συνεργαζόμαστε!

4. Τοιχογραφίες: Είναι το κόστος απαγορευτικό;

Το κόστος ποικίλει και διαμορφώνεται βάσει ενός πολυπαραγοντικού συστήματος υπολογισμού. Υπάρχουν πολύ οικονομικές λύσεις, όπως το δημιουργικό βάψιμο με αφηρημένα σχέδια που ξεκινά από τα 20€ το τ.μ. μαζί με ΦΠΑ και υλικά και υπάρχουν και λιγότερο οικονομικές. Αν, για παράδειγμα, πρέπει να φτιάξουμε μια σκηνή από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ή από το Endgame των Avengers, το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 200€ το τ.μ. ή και παραπάνω, αναλόγα με το βαθμό λεπτομέρειας και τον αριθμό των ηρώων που εμφανίζονται.

 

Οι τιμές καθορίζονται από τα τετραγωνικά μέτρα, από την πολυπλοκότητα του σχεδίου, το ύψος του τοίχου (θέλεις διπλάσιο χρόνο αν είσαι πάνω σε μια σκάλα) τις αποχρώσεις και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, έως και τη χιλιομετρική απόσταση του χώρου από την Αττική που είναι η βάση μας.

 

Μια τοιχογραφία μέτριας πολυπλοκότητας μπορεί να βγει σε πάρα πολύ οικονομική τιμή, μεταμορφώνοντας εντελώς έναν χώρο. Απλά ρωτήστε μας για να λάβετε μια προσφορά και ένα προσχέδιο.

 

Δρούμε πάντοτε με σεβασμό στον πελάτη μας, προσφέροντας λύσεις για όλους. Ένα όμορφο παιδικό δωμάτιο εξάλλου, δεν πρέπει να είναι προνόμιο που απολαμβάνουν μόνο λίγοι. 

5. Οι τοιχογραφίες είναι μόνο για παιδικά δωμάτια;

Αυτό είναι ψέμα! Τα χρώματα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας (ζήτω ο μαξιμαλισμός!) και δεν αποτελούν παιδικό προνόμιο εδώ και πολλά χρόνια. Botanical αυλές, γεωμετρικά σχήματα σε χολ, πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά σε κουζίνες, τοιχογραφίες γιγαντιαίων διαστάσεων σε επαγγελματικούς χώρους, αστείες σκηνές και εξωτικά πουλιά, σκηνές από τον κινηματογράφο, iconic σκηνές από τις αγαπημένες δεκαετίες των 80’s & των 90’s και η λίστα δεν έχει τελειωμό!

 

Από απλό βάψιμο τοίχων σε παστέλ ή bright αποχρώσεις – όνειρό μας να μας λέτε μπογιατζούδες – μέχρι fluo cyberpunk σκηνές, σκήνες Marvel, σκηνές Harry Potter και botanical κήπους με φλαμίνγκο και τουκάν, το χρώμα είναι στη ζωή μας και μπορεί να μεταμορφώσει έναν χώρο χωρίς να χρειαστεί καμία περαιτέρω αλλαγή!

 

Αλλάζουμε τη διάθεσή μας και δημιουργούμε ένα... instagramικό σκηνικό στο σαλόνι μας (ναι για ατέλειωτες selfie, γιατί να ντραπούμε εξάλλου;) που δε θα χορταίνουμε να απολαμβάνουμε!

6. Τοιχογραφίες ή αυτοκόλλητα τοίχου;

Φυσικά να τα προτιμήσετε κι αυτά, η ποικιλία τους πλέον είναι εντυπωσιακή! Αλλά σε τι διαφέρουν από μια τοιχογραφία;

 

Το πιο βασικό είναι πως η τοιχογραφία δε θα ξεκολλήσει στις άκρες! Ένα ενοχλητικό χαρακτηριστικό των αυτοκόλλητων είναι το γεγονός πως, μετά από ένα  χρονικό διάστημα, παραμένει πολύ δυνατή η κόλλα στο κέντρο και κάπως πιο στεγνές οι άκρες. Με το πέρασμα του χρόνου, ενώ οι άκρες ξεραίνονται και ξεκολλάνε, το κέντρο παραμένει τόσο σταθερό που κάποιες φορές … φεύγει και ο σοβάς μαζί τους, με αποτέλεσμα να απαιτεί πιο «μπελαλίδικη διόρθωση» από μια τοιχογραφία!

 

Επιπλέον, η τοιχογραφία δε θα αλλοιωθεί και δε θα ξεθωριάσει από τον ήλιο και την πάροδο του χρόνου.

 

Τέλος, η τοιχογραφία είναι μια λύση μονόδρομος για εξωτερικούς χώρους!

7. Τοιχογραφίες ή ταπετσαρία;

Ιδού, το μεγάλο μας δίλημμα! Να προτιμήσετε και ταπετσαρία, γιατί όχι; Όπως και με τα αυτοκόλλητα, έτσι και με τις ταπετσαρίες η ποικιλία τους έχει εκτοξευθεί και οι τιμές τους έχουν πέσει αρκετά! Είναι όμως η ταπετσαρία φθηνότερη;

Θα μπορούσε να είναι – δεν είναι σίγουρο – για αυτό και πριν το πάρετε απόφαση, μπορείτε να μάθετε το κόστος και τις προτάσεις που υπάρχουν και στις 2 επιλογές προτού καταλήξετε! Μια καλή ταπετσαρία μπορεί να έχει πολύ υψηλό κόστος αγοράς και αν δεν μπορείτε να τις τοποθετήσετε μόνοι σας, μην ξεχάσετε να υπολογίσετε το κόστος τοποθέτησης!

Επίσης, η ταπετσαρία, όσο κι αν έχει πολλές επιλογές, σίγουρα δεν μπορεί να σας προσφέρει την πλήρη ευελιξία που σας προσφέρει μια τοιχογραφία. Δε θα βρείτε σχέδιο ταπετσαρίας που να συνδυάζει ΟΛΕΣ τις μεγάλες σας αγάπες:

  • τον σκύλο σας,
  • τη γάτα σας,
  • τις μπυρίτσες του καλοκαιριού,
  • την αγαπημένη σας χώρα,
  • το Netflix και
  • το χειριστήριο του Xbox! 

Η τοιχογραφία είναι μια πλήρως εξατομικευμένη διαδικασία, που πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο. Την παρακολουθείτε, τη ζείτε και φυσικά είναι φτιαγμένη … στο χέρι! Αν θέλετε, βοηθάτε κιόλας – σκεφτείτε το σαν μια ενδιαφέρουσα συμμετοχική εμπειρία για σας και τα παιδιά σας! Αρκεί να μας ενημερώσετε εξ αρχής για να ξέρουμε!

 

Μια ταπετσαρία ενδέχεται να προκαλέσει μεγαλύτερη φθορά στον τοίχο κατά την αφαίρεσή της, αν δε γίνει από κάποιον επαγγελματία. Οπότε, η κάλυψη μιας τοιχογραφίας, μπορεί να αποδειχθεί πολύ ευκολότερη διαδικασία από εκείνη της αφαίρεσης μιας ταπετσαρίας, που ίσως απαιτήσει ξύσιμο και στοκάρισμα σε ορισμένα σημεία που ίσως φθαρούν.

 

Τέλος, η ψηφιακή εκτύπωση μιας ταπετσαρίας είναι εντυπωσιακή, πως να μην το παραδεχτούμε άλλωστε; Στον αντίποδα όμως, παραθέτουμε την πινελιά και τη χειρωνακτική μας εργασία, η οποία μπορεί ενίοτε να βρίσκεται σε μεγάλο συναγωνισμό με τις νέες τεχνολογίες στην ψηφιακή εποχή, αλλά διατηρεί πάντα την αίγλη που προκαλεί στους ανθρώπους και θα έχει το δικό της ξεχωριστό κοινό. Διότι θα περιέχει πάντα τη μαγεία της δημιουργίας που απολαμβάνουμε τόσο εμείς ως δημιουργοί, όσο και εσείς!

8. Ποιον επαγγελματία να διαλέξω για την τοιχογραφία μου;

Μη διστάζετε να ρωτάτε! Εξετάστε τις επιλογές σας, συνομιλήστε μαζί μας, συνομιλήστε και με άλλους ανθρώπους από τον ίδιο ή και άλλο κλάδο, και κάντε την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα τη συγκεκριμένη στιγμή στη δική σας ανάγκη!

 

Οι άνθρωποι κάνουμε την διαφορά!

 

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και να συζητήσουμε τις ιδέες σας! Μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων, εξάλλου, γεννιούνται μαγικές δημιουργίες που μας κάνουν όλους λίγο πιο μαγικούς!

Τοιχογραφίες Αττική - mural.gr
Άννα - Νατάσα - mural.gr - Τοιχογραφίες στην Αττική - Τοιχογραφίες στον Νέο Κόσμο

 Σε περίπτωση που η απορία σας δε λύνεται παραπάνω, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Έχετε μία ιδέα;

Είναι μία τοιχογραφία